Auteurs hulpmiddelen
Last updated
Last updated
De cursusbeschrijving is helemaal niet verplicht, maar stelt u in staat om een globale samenvatting van de cursus te presenteren en potentiële abonnees een voorproefje van de cursus te bieden.
De beschrijvingstool presenteert verschillende secties die de cursusauteur een eenvoudige voorgestelde structuur bieden voor hun cursusbeschrijving. (De docent hoeft deze natuurlijk niet te gebruiken; als de voorgestelde secties niet voldoen aan de vereisten, kunnen andere secties worden gemaakt met de gewenste titels). De secties bevatten:
« Cursusbeschrijving »,
« Doelen »,
« Onderwerpen »,
« Methodologie » enz.
De beschrijving is beschikbaar voor studenten binnen de cursus, maar kan ook worden bekeken in de cursuscatalogus (via de knop Beschrijving). Deze knop opent een pop-upvenster met de beschrijving van de docent.
Opmerking: als je een Moodle-achtergrond hebt, kan deze functie worden vergeleken met de volgorde van blokken op de startpagina van je cursus.
Opmerking: De leertrajecten die binnen de cursus zijn gemaakt, kunnen ook zichtbaar worden gemaakt in de sectie «Authoring», wat redundantie kan genereren. Het is mogelijk om ze te tonen of te verbergen met behulp van het dubbele vierkante pictogram in de lijst met leertrajecten («Maak zichtbaar voor leerlingen»)
Een sectie kan op elk moment verwijderd worden door op het Delete icoon te klikken , of bijgewerkt met het pictogram update.
Dit wordt gebruikt om de documenten of bestanden toe te voegen en te ordenen (tekst, afbeeldingen, audio, video, HTML-bestanden etc.) gebruikt in de cursus. U kunt desgewenst in deze tool mappen/mappen maken.
De toetstool wordt gebruikt om toetsen, quizzen en examens in de cursus te maken, bij te werken of te importeren. Het bevat faciliteiten om automatisch of handmatig te scoren en feedback te geven aan leerlingen en om de resultaten van leerlingen bij te houden en te exporteren. De testtool kan worden gebruikt om behoorlijk geavanceerde geautomatiseerde oefeningen te ontwikkelen die op zichzelf de kern van de cursus kunnen vormen.
Met deze organisatorische tool kunt u leerpaden genereren of bijwerken om uw studenten te helpen bij een specifieke reeks leerobjecten/ervaringen. Het kan op verschillende manieren worden geconfigureerd, b.v. om studenten te verplichten taken in een bepaalde volgorde uit te voeren, of om de herhaling van bepaalde activiteiten toe te staan.
De assessments-tool is erg handig wanneer er een score moet worden toegekend aan de hele cursus. Hiermee kan een cijferlijst worden gemaakt met de resultaten van online of klassikale evaluaties. Het maakt ook het automatisch genereren van certificaten mogelijk (hoewel dit misschien niet zo intuïtief is als de rest van de platformtools vanwege de vele betrokken parameters).
Dit biedt een manier om de aanwezigheid van leerlingen te registreren, waarbij hiermee rekening wordt gehouden bij het beoordelen van beoordelingen.
Je kunt deze tool gebruiken om vanuit de cursus links naar externe websites toe te voegen die van waarde zijn voor studenten tijdens hun studie. Deze koppelingen kunnen worden opgenomen in een leertraject.
Gebruik deze volledig functionele tool om aankondigingen te doen die verband houden met de cursus, die worden gemarkeerd voor gebruikers wanneer ze inloggen op de cursus. Ze kunnen worden gepersonaliseerd en geconfigureerd om via e-mail naar relevante gebruikers te worden verzonden. Het is ook mogelijk om documenten toe te voegen aan aankondigingen.
Een cursuswoordenlijst kan voor sommige cursussen van onschatbare waarde zijn voor studenten. Met deze tool kunt u termen en definities toevoegen en bekijken (inclusief geluid, graphics etc.) en om tekst .csv-lijsten te importeren en exporteren of om de woordenlijst op te slaan als een .pdf-bestand.
Deze tool voor het plannen en bijhouden van gegevens helpt u bij het maken, importeren, exporteren of opslaan van thematische secties die kunnen dienen als een "cursusdagboek" om onderwerpen en plannen op te nemen en de voortgang van de klas aan te geven.
Mogelijk ziet u de Projecten-tool niet in de Authoring-sectie, maar als u een project maakt met behulp van de tool in de Administration-sectie, wordt het weergegeven in de Authoring-tools, waar u het desgewenst kunt verbergen voor de weergave van de leerlingen. Met deze tool kan gezamenlijk werk worden georganiseerd.
De zoekfunctie kan alleen door de beheerder op het platform worden ingeschakeld, aangezien hiervoor specifieke en geavanceerde modules buiten Chamilo zelf moeten worden geïnstalleerd. Indien ingeschakeld, kunt u met de tool zoeken in de tekst van de meeste documenten op het hele platform, inclusief teksten die zijn geïmporteerd of gemaakt in Chamilo.